FINANCIAL LITERACY EDUCATION IN PRESCHOOL  PROJESI BAŞLIYOR

FINANCIAL LITERACY EDUCATION IN PRESCHOOL PROJESI BAŞLIYOR

Öğretmenlerimizden Şükran SARI ŞİMŞEK'in 4/D sınıfı ile yürütmekte olduğu bir e-twinning projesi olan Okul Öncesinde Finansal Okuryazarlık Eğitimi çocuklara kişisel finansı öğretmeyi amaçlıyor. Türkiye, Litvanya, Yunanistan ve Romanya'dan ortakların katılımı ile gerçekleşen projede çocuklar okul öncesi çağ kadar erken bir zamanda ekonominin yapı taşlarını öğrenecek; kumbaraları doldurmak, mağazacılık oynamak ve saymak. Para yönetimi, finansal gelecekleri için zemin hazırlamalarına ve hayatlarının ilerleyen dönemlerinde çeşitli para hatalarından kaçınmalarına yardımcı olacak kritik yaşam becerileri edinecekler. Paranın ne amaçla kullanıldığını öğrenip  para kullanmanın önemini kavrayacak, paranın sınırlı olduğunun farkına varacaklar.

25.10.2023 90

25-10-202325-10-2023